Campioni la Lacul Rosu!

 NoMad - Gyilkosto 2007 - la start

12-14 octombrie. Gyilkosto Adventure Race. “Cel mai tare concurs de aventură a anului! 250 km, mai mult de 5000 m diferenţă de nivel, cu bicicleta, alergând, vâslind… şi mai mult!”

A fost totodata si cel mai lung concurs de adventure racing organizat pana acum in Romania.

NoMad a insemnat de data aceasta Daniel Sardan, Corina Fodor, Dan Caba si Allen Coliban, cei doi noi membri medieseni (Corina si Dan) fiind “transferati” recent in echipa de la Dianthus-Ciclomed (primele discutii le-am avut in august, la Maratonul de mountainbike de la Cisnadie).

La sedinta tehnica am primit numarul 1 de concurs, pe care l-am considerat de bun augur si premonitoriu.

Numero uno!

Concursul a fost unul rapid, timpul limita fiind de 50 de ore. Echipele inscrise aveau fie experienta si CV impresionant – Neuzer (Sf. Gheorghe), Easy Walkers (Tg. Mures), First Ascent (Ucraina), Touareg Turk (Turcia), Dancuras (echipa Salvamont Gheorghieni), fie erau echipe locale, cunoscatoare ale zonei. Au fost si 3 echipe care, neavand fata, au adoptat strategia noastra de anul trecut, suportand penalizarea de 8 ore pentru membrul lipsa.

NoMad - Victorie! (salutul inainte de start)NoMad - Gyilkosto 2007 - TranzitieNoMad - Gyilkosto 2007 - In action!NoMad - Gyilkosto 2007 - mountainbikeNoMad - Gyilkosto 2007 - mountainbike CorinaNoMad - Gyilkosto 2007 - Dan la vasleNoMad - Gyilkosto 2007 - Ne dam in barci!

Traseul a avut urmatoarea configuratie: start pe mountainbike (60 km, cu o oprire pentru proba de pestera), alergare (2 km), vaslit (4 km?), trekking/orientare (50 km?, inclusiv o proba de coarda la Avenul Licos), tiroliana (50 m), mountainbike (120 km).

Ne-am impus un ritm agresiv inca din debutul cursei, ajungand la primul CP pe locul 1 (a treia echipa, dupa 2 echipe cu penalizare de 8 ore), loc pe care aveam sa il pastram pe toata durata concursului.

Dintre adversari, cel mai tare ne-am temut de Dancuras, salvamontistii aducand-o alaturi de ei pentru acest concurs si pe Emese Fodor – prietena noastra si mai veche cunostinta de la concursuri, multipla campioana de mountainbike, triatlon si adventure racing. Ei au fost cei care ne-au “suflat in ceafa” pana aproape de finalul probei de mers.

In fata noastra i-am avut (cu exceptia a jumatate din proba de mers, cand am reusit sa ii depasim) pe cei 3 baieti pe care i-am botezat, dupa numarul de concurs, “Echipa 3”. Avand de suportat enorma penalizare nu ne-am pus problema ca ar putea sa prezinte un pericol pentru locul 1, insa am beneficiat de ajutorul lor (direct sau indirect) in cateva randuri – cel mai important, la urcarea pe Hasmasul Mare, noaptea, pe ceata, loc in care multe echipe s-au ratacit sau au pierdut timp pretios. Noi 7, ocrotiti de Fortuna, am reusit sa completam proba doar cu “miiici” abateri de la trasa ideala.

Dintre “momentele memorabile” ale cursei – coborarea in alergare cu bicicletele spre CP1 (cred ca am parut bezmetici rau, zburand peste pietre cu bicicletele in mana, insa am depasit 4 echipe), alergarea catre lac cu punga de sandwich-uri in mana (ca sa profitam de timpul mort din barca, pentru a manca), recuperarea Corinei din Avenul Licos (cand ea a refuzat sa urce pe scarita si a trebuit sa o tragem noi trei, cu coarda de asigurare), orbecaiala din Poiana Alba (cu noapte, ceata densa si marcaje ioc), tiroliana suspendata la 70 m deasupra soselei (prilej de introspectie si filozofat la conditia umana versus conditia echipamentelor de alpinism), picotelile si atipelile din anumite portiuni ale probei de mountainbike (dovada ca si in somn, tot biciclisti ramanem), coborarea finala pe zapada (ca deh, vorba aia, asa-i la adventure racing, incepi concursul toamna si il termini iarna).

 La final… Locul 1 la proba scurta pentru prietenii din echipa „Cutezatorii” – felicitari si la mai mare! Cutezatorii

La proba avansatilor, podiumul a fost urmatorul:

NoMad - Gyilkosto 2007 - Locul 1 1. NoMad Adventure Team Romania

 Gyilkosto 2007 - Locul 2 (First Ascent Ucraina) 2. First Ascent Ucraina

Gyilkosto 2007 - Locul 3 (Easy Walkers) 3. Easy Walkers (Tg. Mures)

Mai pe larg, puteti citi despre peripetii (cu filme si foto) aici.

Reclame

~ de nomadadventureteam pe octombrie 18, 2007.

Un răspuns to “Campioni la Lacul Rosu!”

  1. felicitari:)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: