Pluta

Aflam de la organizatori un lucru foarte important: in Dark Zone avem voie  sa ne construim pluta. Evident, planuim sa ne conformam si sa fim prima echipa care „intra la apa”.

Baietii se resimt – Dan (Sardan) are bataturi serioase, invinuieste pentru ele asfaltul si graba de a ajunge inainte de DZ. Refuza sa mearga la echipa de asistenta medicala intrucat este convins ca varsta frageda a infirmierilor este semn al lipsei de experienta. Alege sa manance si amana momentul ingrijirii picioarelor. Dan Spulber se lasa pe mana crucii rosii bulgaresti si revine dupa 15 minute cu botosei de tifon si convingerea ca Rivanolul va face minuni asupra basicilor in cele cateva ore ramase din DZ.

Dan si Crucea Rosie

Cu greu, dupa 2 ore de pauza, mancare si povesti, NoMad este prima echipa care pune mana pe butoaie si pe scanduri, intr-un efort ingineresc de a mesteri o ambarcatiune care sa-i poarte spre victorie. Prilej de dezbateri aprinse, fantezii, proiecte si… mistouri, din partea mea. (cred ca i-am exasperat pe baieti, dar nu m-am putut abtine – a fost de altfel si singura modalitate de a-i distrage si alunga pe cei care veneau sa-si dea cu parerea sau sa analizeze urmasul bricului Mircea – nava-scoala a marinei romanesti). Dupa ce m-am asigurat ca scafandrii vor fi prezenti de dimineata, la inaugurarea „Titanicului” si ca organizatorii nu ne vor pune sa recuperam ramasitele de pe fundul lacului, m-am mai calmat si am incercat sa dau o parere de ajutor, la limita regulamentului.

Pluta Pluta Nod marinaresc Dan - Titanic project

Dificultatea problemei a fost data de cele doua butoaie de tabla combinate cu niste scanduri foarte lungi. Modelele cele mai intuitive se dovedeau a fi ori instabile, ori greu manevrabile si cu probleme de navigare in regim de viteza (ahem-ahem… parerea unui specialist fost proiectant de barci din coji de nuca). Prin urmare proiectul initial a suferit mai multe modificari (a se citi „imbunatatiri”). Ultima dintre ele dintr-o cauza „minora” – pluta nu oferea spatiu pentru vaslit.

Intr-un final, fie sclipitoarea inginerie romaneasca, fie oboseala au triumfat si proiectul a fost declarat inchis si gata de lansarea la apa. (moment oficial, cu abordarea drapelului romanesc, plecat si el intr-o calatorie fantastica ce a pornit din pivnita bunicilor mei).

Arborarea drapelului

Dan Spulber s-a invelit in folia de supravietuire si s-a culcat intre celelalte butoaie, precum un marinar pe docuri. Pletosul sau coechipier si-a dat seama ca, totusi, vrea sa primeasca asistenta medicala si s-a ales si el cu o pereche de botosei de tifon. Situatia picioarelor sale, desi ingrijoratoare, ar trebui sa ridice mai putine probleme de acum incolo, in jumatatea de cursa ramasa dominata de mountainbike si de probe acvatice.

Bataturi Botosei 

Il parasesc pe Sardan si merg sa dorm in masina. Este trecut de ora 12 si la 5:15 trebuie sa ii trezesc pe baieti, sa fie gata de intrat pe lac la 6:00. Momentan a lor este singura pluta construita. Si sunt pe locul 1.

(…va urma…)

Reclame

~ de Allen pe iulie 27, 2007.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: