Day 2 – Lideri in „intuneric”

(…continuare…)

Estimarea data de organizatori, 3-4 ore de la CP2 la CP3, m-a facut sa ma abat din drum pentru a posta articolul precedent. Mi-am inchipuit ca nu voi mai gasi niciuna dintre primele 3 echipe la plecarea de la rafting, prin urmare am mers destul de incet si cu oprire de realimentare in Devin.

Drumul catre lac ocoleste tot masivul pe care concurentii il au de strabatut, ultima sa portiune fiind cocotata pe un versant destul de abrupt. Adaug inca o constatare celor culese pana in acest moment si concluzionez: latimea drumurilor bulgaresti este invers proportionala cu cea a cefelor din aceasta tara. Abia incape un camion in anumite zone, nici vorba de doua benzi. Am portia mea de adrenalina in curbele in care intalnesc basculante, lucru care imi mai alunga somnul si oboseala acumulate.

Calculele de pe harta imi indica inca 10 km pana la zona de tranzitie pentru rafting, moment in care intalnesc o echipa pe sosea – sunt grecii! Supriza totala, sunt mai bine de 6 ore de cand au plecat de la CP2. Prin urmare, s-au pierdut! Ma opresc, discut pe scurt cu ei (evident, ma intreaba unde e lacul; le raspund ca mai au 10 km, fetzele li se prabusesc). Plec voios catre lac, plin de ganduri bune.

In mod ciudat, nu gasesc nici un marcaj al concursului pe marginea drumului (pana la apa este de coborat aprox. 15 minute, sunt mai multe drumuri „de tara” care duc acolo). Ajung in apropierea unei localitati care pe harta mea marca punctul de inceput al lacului. Nici urma de marcaje, remarc insa o peninsula plina de biciclete aliniate frumos. Aici ar trebui sa fie, insa arata ca punctul de finish al raftingului, nicidecum cel de plecare. Lucurile sunt lamurite cu ajutorul organizatorilor, trebuie sa ma intorc cativa kilometri. Alt lucru ma ingrijoreaza: nici o echipa nu a ajuns inca la rafting.

Cu aproximativ 1 km inainte de „iesirea” care duce la CP3 ma intalnesc din nou cu grecii, mergand si ei in acelasi sens cu mine (trecusera fara sa observe steagurile de pe mal, pe care le-au zarit din urmatoarea curba).

Ma sincronizez de minune cu NoMazii, ajungem simultan, din directii diferite, la intersectia soselei cu drumul catre rafting. Entuziasm, urale, tot tacamul. Ei coboara in viteza, acum aflu ca, de fapt, au alergat ultimii kilometri ca sa ajunga inainte de Dark Zone.

Ei, povestea cu Dark Zone suna asa: sunt 2 puncte in aceasta cursa in care daca nu ai ajuns pana la „ora de inchidere” esti nevoit sa astepti pana a doua zi la „ora de deschidere”. Orele acestea sunt fixate la 19:30, respectiv 6:00. Partea buna este ca timpul respectiv iti este scazut din timpul total si mai ai si ocazia unui somn bun. Concluzie: daca ajungi la 19:30 si la 6:00 pleci, e ca si cand ai luat o pauza din concurs, timpul respectiv nu conteaza in clasament. Daca ajungi la 24:00 si pleci la 6:00, ti se vor scadea (doar) 6 ore, prin urmare merita sa „tragi” sa ajungi inainte de 19:30.

NoMad - CP3 - Liderii

Timpii inregistrati: NoMad 19:15, Adventure Team Greece 19:25. Din pacate diferenta de 10 minute nu este in DZ, prin urmare ambele echipe sunt pe primul loc. Dupa 2 zile de concurs, maine va urma practic un nou start…

 (…va urma…)

Reclame

~ de Allen pe iulie 22, 2007.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: