XVenture Race – CP1

(…continuare…)

CP1 – pestera

Pe numele ei Grota Diavolului (Dyavolsko Garlo sau Devil’s Throat). Aici vor ajunge echipele dupa aproximativ 60 km de trekking. Intrucat sosirea primelor echipe este estimata in jurul orei 18, orele pranzului le folosesc pentru somn si pentru transmisiuni „live”.

Pe drumul catre grota apare prima echipa, numarul 44, aflati la aproximativ 9 km de checkpoint. Este ora 5, imi fac calcule si ma linistesc – decizia de a nu merge pe sosea pana la CP1, luata de NoMazi, pare a fi corecta.

La CP1 nici urma de echipe sau de organizatori. Doar un tip pe care il stiam din seara precedenta, de la care obtin lamuriri: echipele care au ajuns (in numar de aproximativ 10 pana la ora respectiva – 17:30) sunt deja in grota. De „ai nostri” nu pare sa stie nimic, lucru care ma nelinisteste. Cobor cu emotie si cu pasi repezi, printr-o pestera impresionanta, superba, fascinanta. Din pacate lumina oferita de reflectoare este suficienta doar ochiului, nu si aparatelor, asa ca nu pot lua cu mine prea multe imagini.

Pe masura ce ajung la baza pesterii, incep sa recunosc echipe. Turcii au ajuns, la fel si grecii. Intr-un final ii zaresc si pe ai nostri, Slava-Domnului! Cu totii isi asteapta randul la proba de coarda (urcare pe coarda cu blocatoare, aprox. 50 m – foarte spectaculoasa). Intru in vorba si aflu detalii – sunt pe locul 6, au venit cu doar 20 de minute in spatele primei echipe. Suntem in grafic.

Vestile rele vin dinspre organizatori – timpul de asteptare la coarda nu va fi scazut din cel final. In medie dureaza cam 20-30 de minute de echipa. Nu intelegem decizia aceasta – in mod normal ar fi sa se scada acest timp, cu atat mai mult cu cat proba este la doar ore distanta de start si echipele vin relativ grupate. Timpii de asteptare in pestera sunt timpi morti, umezeala si frigul fac odihna dificila, daca nu imposibila. Estimam ca vom pierde cam 2 ore fata de prima echipa, ne consolam cu gandul ca este doar prima zi si multe se mai pot intampla.

Greselile organizatorilor continua sa apara – echipa NoMad a ajuns in acelasi timp cu turcii, apar trecuti pe foaie cu acelasi timp, insa organizatorii nu au notat care echipa a venit prima. Turcii sustin ca ei, baietii nostri sunt convinsi ca acest lucru nu este posibil, intrucat ei au intrat in pestera imediat dupa echipa 30, aflata pe 5. Disputa este transata in defavoarea noastra de catre organizatori, care in final (aleator?), ii desemneaza pe turci ca ocupanti ai locului 6. Suntem pe 7. Inca 20 de minute de adaugat la diferenta fata de locul 1.

Timpul trece greu. Danii incearca sa doarma, in reprize scurte.

Urmeaza, in sfarsit, randul turcilor. Aleg care dintre ei va urca si temerarul (cel mic) se echipeaza si porneste. Au un cameraman cu ei, profi, care filmeaza totul, au si scenografie cu urcatul scarilor, chiote, etc.

Problema apare dupa o treime din urcare. Turcul striga in engleza ca s-a blocat. Cel care asigura (organizator) nu stie o boaba engleza. O echipa de bulgari ii traduce. Comunicarea merge greu, incep sa apara nervii – solutii ioc. Bulgarul explica fara convingere ceva, dupa care dispare. O bucata buna de timp nu mai apare nimeni sa ajute. Turcul sta suspendat peste hau, renuntand la a mai face ceva, dupa mai multe incercari esuate. Intr-un final un organizator coboara pe a doua coarda pentru a-l salva pe concurent. Coboara impreuna pana la punctul de plecare, unde turcul refuza sa mai incerce o data. Timpul total in care a fost blocat: 45 de minute!!! Vorbesc cu organizatorii, se va lua o decizie la final daca acest timp va fi scazut sau nu.

Dan Sardan pleaca pe trepte, Dan Spulber porneste pe coarda. Se descurca de minune – cel mai bun timp din cati am vazut pana acum. Iesim din pestera impreuna si baietii pornesc spre urmatorul CP, aflat la alti 50-60 de km distanta. Estimam ca vor ajunge spre dimineata. Succes si Noapte Buna! (…va urma…)

NoMad - plecare CP1

Reclame

~ de Allen pe iulie 20, 2007.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: